Ce fac daca am primit un plic de la un executor judecatoresc

Daca ati primit un plic sau o comunicare de la un executor judecatoresc in primul rand, este crucial sa parcurgeti cu atentie documentele pe care le-ati primit de la executorul judecatoresc.

Aceste documente ar putea fi notificari referitoare la proceduri judiciare sau extrajudiciare trimise catre dumneavoastra de catre o alta parte prin intermediul executorului judecatoresc, sau ar putea fi acte emise de executorul judecatoresc in cadrul unui dosar de executare in curs de desfasurare.

Dupa ce ati identificat continutul plicului primit sau in cazul in care nu intelegeti natura acestuia, va recomandam sa luati legatura cat mai curand posibil cu biroul executorului judecatoresc pentru a clarifica situatia.

In cazul in care credeti ca documentul respectiv nu va este adresat, anuntati in cel mai scurt timp biroul executorului judecatoresc, iar personalul calificat din cadrul biroului va analiza problema.

Daca documentul emis de executorul judecatoresc va este destinat, iar dvs. aveti calitatea de debitor in cadrul unui dosar de executare silita, dar nu puteti plati, contactati biroul executorului judecatoresc in vederea identificarii unei solutii de rezolvare pe cale amiabila a situatiei.

Daca ignorati o comunicare efectuata de executorul judecatoresc, datoria nu vi se va sterge. Dimpotriva, este posibil sa fiti nevoit sa suportati costuri suplimentare deoarece orice act efectuat de catre executorul judecatoresc implica suplimentarea costurilor.

Comunicarea cu executorul judecatoresc este calea cea mai rapida de rezolvare a unei situatii, in conditii cat mai favorabile.